12. 4. 2017

Seriálová hodinka #4


Cult - 1. série


Investigativní novinář Jeff Sefton už si zvykl na to, že má za zády každou chvíli svého bratra s nějakou novou konspirační teorií. Té poslední o tom, jak mu chce kdosi ublížit kvůli televinímu pořadu "Cult", se rovnou vysmál. Jenže nyní, když jeho bratr beze stopy zmizel, se přeci jen nějaká ta paranoia přenesla i na něj. Začíná se tedy o podivný pořad a jeho věrné fanoušky vážně zajímat.

Jediný, kdo chce Jeffovi pomoci je odborná mladá asistentka produkce Skye, která rovněž začíná tušit, že za celou show je něco mnohem temnějšího.

Celá show Cult se soustředí na fiktivní příběh o hře kočky s myší, vůdce kultu Billyho Grimma a vyšetřující detektivkou LAPD Kelly Collins. Jenže nyní se zdá, že někdo příběh přenesl do reálného světa a navíc to vypadá, že ti nejvěrnější fanoušci se neštítí zabíjet jen proto, aby zjistili, co se bude dít dál...

Je to už delší doba, co bylo premiérové vysílání kultu a já na něj koukala. Jako u mnoha dalších seriálů jsem se na něj začala dívat kvůli herci - Matthew Davisovi, kterého jsem si zamilovala v The Vampire Diaries. A jako obvykle jsem si seriál oblíbila.

V podstatě je to seriál o seriálu, který má základ v realitě. Je to zajímavé, napínavé a nepředvídatelné, což rozhodně beru jako velké plus. Cult má však jednu velkou vadu. Z nějakého důvodu měl malou sledovanost a tak byl po první sérii zrušen, což mě skutečně mrzí, jelikož je to jeden z těch lepších seriálů.


Eye Candy - 1. série


Eye Candy je thriller, jehož děj se soustředí kolem Lindy, krásné, leč samotářské hackerky. Lindyin blog odhaluje vše, od plánů teroristů, až po osoby podezřelé z vraždy a samozřejmě se tak dostává do hledáčku různých lidí. Její spolubydlící ji jednoho dne přesvědčí, aby zkusila online randění. Když pak její přátelé hackeři odhalí potenciálního sériového vraha na Manhattanu, vše ukazuje na fakt, že by se mohlo jednat o jednoho z Lindyiných ctitelů. Společně se svými přáteli a za pomoci policie se mladá žena rozhodne vraha dopadnout za každou cenu...

Victoria Justice, úžasná herečka a zpěvačka. Thrilleru Eye Candy s ní v hlavní roli se jednoduše nedalo odolat. A opět se sledování tohoto seriálu vyplatilo. Skvělý neotřepaný příběh s dávkou napětí, tajemna, detektivky, nebezpečí, ale i romantiky. Podle mě dokonalá kombinace.

Bohužel i tento seriál byl po první sérii zrušen a já absolutně nechápu proč. Přijde mi, že všechny dobré seriály jsou rušeny a zůstávají jen ty špatné. Ale  tento měl aspoň uzavřený konec se zadními vrátky, takže rozhodně doporučuji.

Navíc má tento seriál i knižní předlohu. Já marně čekám na dobu, kdy vyjde v češtině, ale zatím se tak nestalo. Nebo jsem to ve své roztržitosti přehlédla. Každopádně pro ty, kteří umí číst v angličtině a příběh je zaujme je tu alespoň malá naděje, že se dozví konec příběhu.


Game of Thrones (Hra o trůny) - 1. série


Jako strážce severu považuje lord Stark za prokletí, když ho král Robert pověří úřadem pobočníka vladaře a vyšle ho na jih, odkud se zatím nikdo z jeho rodiny nevrátil. Bezejmenní staří bohové nemají na jihu žádnou moc. V exilu ve Svobodných městech za mořem dospěl pomstou posedlý chlapec. Jako dědic Šíleného krále, jehož rodina byla vyvražděna, si dělá nárok na trůn. A na severu, tam za Zdí, se mezitím houfuje armáda mrtvých, kteří vyčkávají na konec léta a nadvládu dlouhé zimy. Příběh zrady a ambicí, lásky, čar a kouzel může začít. Zima přichází.

Zdlouhavé představování seriálu jistě není třeba, takže přeskočím rovnou na část, proč tenhle seriál miluju. Vraždy, intriky, politika, sex, láska, mýtická stvoření a mnohé další. Tenhle seriál prostě nelze nemilovat. Navíc postavy jsou skutečně skvěle propracované a každý herec se na svou roli perfektně hodí. Pokud jste Game of Thrones ještě nezkusily, opravdu nechápu, na co čekáte.


Forever - 1. série


Doktor Henry Morgan je hvězdou ve svém oboru patologie. Henry má však jedno tajemství - je mu dvě stě let. Když mu bylo 35, zemřel poprvé. Kdykoliv však zemře, znovu se zrodí, starý 35 let, aniž by jakkoliv zestárnul. Morbidními experimenty se snaží přijít své nesmrtelnosti na kloub.

Být nesmrtelný má své výhody. Henry viděl každý kout světa, naučil se spoustu jazyků, vyšplhal na Mount Everest a miloval mnoho žen. Zažil však také spoustu zlomených srdcí - přežil lásku svého života, Abigail. Pro Henryho už nyní nesmrtelnost není požehnání, je to prokletí. 

Případ každého týdne přiblíží Henryho blíže své nové parťačce, detektivce Jo Martinez, čerstvé vdově, která upíjí svůj žal.

A další seriál, který skončil po první sérii. Forever je detektivka s nadpřirozenými prvky a takové mám naprosto nejradši. Přiznávám, že není tak skvělý, jako Eye Candy nebo Cult, ale pořád je to moc povedený a promyšlený seriál, který by si podle mě zasloužil více než jednu sérii.

Seriál není definitivně ukončený, ale kromě hlavní dějové linie jsou tam i vedlejší. Pokud tedy máte zájem určitě zkuste. I když z reakcí na internetu vím, že ne každému Forever sedl.



Anotace pochází se stránky serialzone.cz

8 komentářů:

  1. Hru o trůny jsem dávno vzdala. Tak nějak mě to přestalo bavit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ne, ale sleduju hodně seriálů, takže jsem se zasekla u druhé série...

      Vymazat
  2. Nejzajímavější se mi zdá seriál Cult, jinak neznám, krom Hry o trůny, ale přiznám, že jsen se zasekla u druhé řady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen škoda, že byl zrušen. Skoro všechny zajímavé seriály zruší kvůli nízké sledovanosti :(

      Vymazat
  3. První seriál jsem neviděla ale slyšela jsem o něm, vím že byl zrušen. Koukala bych na něj jen díky Mathewovy =)
    Seriál s Victorii ani neznám ale jako herečku jí mám ráda. Mohla bych se na to mrknout. =)
    A Hry o trůny je dobrý seriál ale nemám ho dokoukaný. =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na něj začala koukat také jen kvůli němu, ale chytnul mě :)
      Je to skvělý seriál s něčekaným koncem, takže doporučuji :)
      Také ho nemám dokoukaný, jsem zaseklá v druhé sérii :D

      Vymazat
  4. Hru o trůny miluju. To je pro mě jasná topka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem v druhé sérii, ale mám ho moc ráda. Až budu muset čekat na nové díly, budu tak nedočkává, že bude jasné, že ho miluju :D

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)