16. 12. 2016

Filmová hodinka #2



This Means War (Tohle je válka!)


Dva špičkoví agenti CIA, Tuck (Tom Hardy) a FDR (Chris Pine), jsou kamarádi na život a na smrt. To ovšem pouze do doby, než se oba zblázní do jedné a téže slečny - Lauren Scottová (Reese Witherspoon). Kariéristka Lauren Scottová je sice ve svém pracovním životě úspěšná, ale její milostný život je jedna velká katastrofa. Poté, co ji nechá přítel, kvůli kterému se přestěhovala z milované Atlanty, nemá na randění a hledání nového vztahu ani pomyšlení. S tím se ale nespokojí její praštěná kamarádka Trish, která ji přemluví, aby zkusila najít štěstí v lásce na internetové seznamce. Na internetu se seznámí se sympaťákem Tuckem a domluví si s ním rande. Aby to ale neměla tak jednoduché, ve videopůjčovně se jí do cesty připlete i pohledný hezoun FDR. Lauren se rozhodne randit prozatím s oběma, samozřejmě bez nejmenší potuchy, že oba kluci jsou nejlepšími kamarády a navíc top agenty CIA. Tuck a FDR doposud žili život jako v Bondovce - plný zbraní, rychlých aut i krásných žen, které až dosud nikdy nebrali příliš vážně. Tentokrát jsou ale oba přesvědčeni, že našli tu pravou. Zjištění, že se oba zamilovali do stejné dívky, jim ovšem jejich přátelství tak trochu pokazí. I když se dohodnou, že si půjdou z cesty, a Lauren neřeknou, že se znají, nebyli by to správní agenti, aby se vzdali své vysněné dívky tak snadno. Na řadu přichází série promyšlených špiónských útoků s jediným cílem - co nejvíce ztrapnit a zkazit rande toho druhého. Jak tato stále se stupňující bitva dopadne a pro koho se Lauren nakonec rozhodne?

Tenhle film jsem viděla zatím dvakrát a nebudu vám lhát, je předvídatelný a navíc tu je milostní trojúhelník, který se vyskytuje skoro všude. Jelikož se jedná o vládní agenti, tak tu nějaká troška akce je, ale převážně je to vážně romantika. Na deštivé odpoledne, kdy chcete nějaký jednoduchý film je to podle mě ideální, ale pokud hledáte nějakou hlubší myšlenku a zápletku, musíte zvolit něco jiného.

Zootropolis (Zootropolis: Město zvířat)


Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka, Nicka Wilda.

Poslední dobou se mi opravdu daří sledovat animáky, i když pořád mi jich ještě plno chybí. Na Zootropolis jsem se opravdu hodně těšila a nebyla jsem zklamaná. Po grafické stránce je film skvělý a stejně tak po dějové. Má zajímavý příběh a pro děti je v něm plno poučení do života, jelikož zvířata zde kopírují lidské chování. Na tento animák se vždycky ráda podívám znovu.


The Age of Adaline (Věčně mladá)


Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval...

Popravdě jsem nevěděla, co přesně od filmu čekat, ale příjemně mě překvapil. Má zajímavý příběh a "reálné" vysvětlení všeho, co se ve filmu děje. Plusem jsou rozhodně i flashbacky do Adalineiny minulosti. Jediné co mi nesedí, je ta velká náhoda, která se ve filmu odehraje. Neříkám, že to není možné, ale mě tenhle princip náhody přijde už dost obehraný a stále je to klasický romantický film, jen trochu okořeněný. Ale i tak vám tenhle film vřele doporučuji, určitě stojí za to.


Andílek na nervy (Andílek na nervy)


Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá. Její otec navíc úspěšně vzdoruje všem pokusům o převýchovu a raději se věnuje své praxi zvěrolékaře a poklidnému popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí násilným rozdělením nově vzniklé rodiny. A to právě ve chvíli, kdy Viktorie kromě vztahu k otci nachází i první lásku…


Tenhle film má hromadu nedostatků. Hodně rychle se zde přebíhá mezi jednotlivými období v roce, ale i scénami. A i povaha hlavní hrdinky se změní jako mávnutém kouzelnou hůlkou. A to ani nemluvím o tom, že je vám od první chvíle jasné, jak to celé dopadne, kdo se dá s kým dohromady.

Smutné na tom je, že i přes obří nedostatky se mi film líbí a vlastně jsem nadšená z toho, že někdo v Česku takový film natočil. Tohle je totiž téma, blízké nejen mě, ale hodně lidem v Česku, někomu i mnohem bližší než mě. A popravdě je to podle mě fakt jeden z nejlepších filmů, které v Česku v posledních letech vznikly. Neříkám, že nejlepší, ale podle mě tak do top desítky patří, což je skutečně moc smutné. Film je totiž dobrý maximálně tak jako oddechovka.



Veškeré anotace jsou ze stránky www.kfllmu.cz

12 komentářů:

  1. Prvni dva jsem videla a moc se mi to libilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se mi líbily, ale ten první by mohl být i lepší...

      Vymazat
  2. Zootropolis si chcem už dlho pozrieť, lebo mi kamoška ukazovala nejaké scény a boli super :D

    OdpovědětVymazat
  3. Třeba Věčně mladá byla opravdu skvělá, i když jsem od filmu očekávala trochu hlubší pointu. Ale jinak se mi opravdu líbil.

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny zmínění filmy jsem viděla až na Andílka na nervy ale chtěla bych to vidět. Ostatní jsou parádní. Miluju Tohle je válka - skvělý herci a zábava, Zootropolis tu králičici si zamiluje každý, Věčně mladá byl krásný film a ten poslední musím dohnat. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny filmy jsou skvělé :) Já nejvíc miluju toho lišáka :)

      Vymazat
  5. Jediný film, který mi něco říká je Zootropolis, na který jsem se ale stále nepodívala :D Měla bych to rychle napravit..
    O Andílkovi jsem vůbec neslyšela, ale docela jsi mě na něj nalákala, tak možná to někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to bys měla bleskově napravit!
      Neslyšela? Tak to se vážně divím... Určitě se na něj podívej :)

      Vymazat
  6. První a poslední film jsem neviděla. A zbylé dva se mi opravdu moc líbily! Skvělý výběr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z těchto čtyř je Zootropolis a Věčně mladá opravdu asi nejlepší :)

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)