23. 11. 2016

Seriálová hodinka #2


Dneska jsem si pro vás zase připravila pár seriálů. Původně jsem chtěla představit vám jen Beauty & the Beast, každou sérii zvlášť. Ale přišlo mi zbytečné věnovat jeden článek jednomu seriálu, to už bych rovnou mohla napsat recenzi. Tak jsem nakonec vybrala ještě pár dalších. Opět jsem vzala ty seriály, které mě zrovna napadly.

10 Things I Hate about you - 1. série


Dvě povahově naprosto odlišné sestry zažívají milostné eskapády na střední škole. Seriál podle stejnojmeného filmu.

Jak už říká anotace jedná se o seriál podle stejnojmeného filmu, který já naprosto miluji. Tenhle seriál jsem jednoduše nemohla vynechat a můžu vám říct, že jsem z něho nadšená minimálně stejně, jako z filmu. Skvělé hereckého obsazení a hlášky jsem si jednoduše zamilovala. Byly neotřelé a vtipné. Navíc mi přišlo, že seriál nejde úplně podle filmu, že je tam jistá originalita, což je podle mě vždycky plus.

Bohužel se Američanům asi moc nezamlouval, jelikož byl po první sérii zrušen. Podle mě je to velká škoda, jelikož jsem ze seriálu byla nadšená. Normálně bych vám seriál určitě doporučila, ale vzhledem k tomu, že je jen jedna série, tak budete asi akorát zklamaní, že není další. Ale je to na vás.

Beauty & the Beast - 1., 2., 3. & 4. série


Catherine Chandler, policejní detektiv, potká Vincenta Kellera, geneticky upraveného válečného hrdinu, který bojoval v Afghánistánu a který se teď skrývá ve stínech města před těmi, co mu to provedli. Společně začínají řešit kriminální případy v New Yorku a zároveň se snaží vypátrat lidi, kteří mohou za to, co se Vincentovi stalo.

Seriál na motiv mé nejoblíbenější pohádky Kráska & zvíře jsem jednoduše nemohla vynechat. Ale později jsem zjistila, že je to vlastně remake stejnojmeného seriálu, jen vylepšení s novými zvraty v ději. Nevím přesně, jak bych seriál definovala... možná detektivně-vědecko-nadpřirozený seriál. Protože všechno tohle v seriálu je. Detektivka s nadpřirozenými prvky, které jsou vlastně způsobeny vědou.

První série, stejně jako druhá, byla skvělá. Obě byly zajímavé a při tom jednoduché. Všechno bylo logicky uspořádané a nijak překombinované. Druhá série pak měla podle mě dokonalý konec.

Jenže seriál byl prodloužen i pro třetí, trochu zkrácenou sérii. Abych byla upřímná, přišlo mi to už trochu nadbytečné. Hlavně to nebylo úplně ono. Ale pořád se je třetí série v celku logická a ani ne moc přehnaná. A opět by to byl dokonalý konec.

Ale ona byla natočena i čtvrtá série. No a ta je podle mě přitažená za vlasy. Řekla bych, že úplně vymizel původní záměr. Přiznávám, že se dalo na čtvrtou sérii koukat a nemůžu říct, že by nebyla zajímavá, ale prostě... nesedělo mi to. Hlavně konec. Musím říct, že byl dobrý nápad ukončit to tak, jak to ukončili, ale provedeno to bylo dle mého názoru hrozně.


(Nakonec jsem se rozhodla dát sem trailer jen na první sérii. Hlavně proto, že jsem ke třetí našla nějaký divný a ke čtvrtý žádný.)

Second Chance - 1. série



Jimmy Pritchard je 75letý bývalý šerif z Washingtonu, který byl propuštěn kvůli korupci. Jednoho dne je pro přistihnutí lupičů v synově domě zabit, po čemž však dostává druhou šanci na život. Probouzí se totiž v novém těle mladíka s dokonalým tělem, do nějž ho znovuzrodili miliardáři a techničtí géniové Mary a Otto Goodwinovi.

Jimmy se tedy rozhodne využít tuto druhou šanci, aby dopadl zločince, kteří řádí v jeho městě, a zároveň chce napravit vztah se svým synem Duvalem.


Původně jsem nevěděla, že seriál Second Chance vůbec existuje, ale pak jsem ho objevila díky herečce Ciaře (doufám, že se to tak skloňuje) Bravo, kterou mám opravdu ráda. A zaujal mě i námět. Tak jsem si pustila první díl a pak s nadšením očekávala další a další díly.

Bohužel i tento seriál skončil po první sérii, což absolutně nechápu. Být to na mě, tak bych to rozhodně prodloužila, ale bohužel není. Každopádně bych řekla, že to končí docela uzavřeně, takže můžu jen doporučit.

V. I. P. vraždy - 1. série


Seriál VIP vraždy řeší zločiny z prostředí vlivných a bohatých prominentů, kteří si myslí, že je na ně spravedlnost krátká. Příběhy staví na napětí, jsou ryze detektivní a stylem vyprávění se snaží odkazovat ke klasice žánru, jako například k nepřekonatelným detektivkám Agathy Christie.

České seriály moc nesleduji, ale když jsem viděla reklamu na V. I. P. vraždy, měla jsem jasno. Musím říct, že je to překvapivě opravdu dobrý seriál na který se dá koukat. I když chybky to má. A tou největší je, že i když není seriál přímo převzatý, tak je to podle mě rozhodně inspirováno seriálem Castle na zabitý. Ta podobnost tam je jasně vidět. Dokonce je tam jeden díl, který je z Castlea převzatý celý, jen s mini obměnami. Takže na dlouhou chvíli dobrý, ale originalita skoro nulová.



Veškeré anotace byly zkopírované ze stránka serialzone.cz


4 komentáře:

  1. Seriál Beauty & the Beast znám jen z vyprávění, ale chystám se na něj! :)

    OdpovědětVymazat
  2. O prvním seriálu jsem vůbec netušila a rozhodně ho zkusím. I když film je film. =) Ale obsazení není vůbec špatné.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)