25. 10. 2016

Filmová hodinka #1



Seriálová hodinka už tu byla, tak pojďme na historicky první filmovou hodinku. Tady jsem si už tolik nepřemýšlela, co do tohoto článku dám a vybrala jsem několik filmů, které jsem viděla v poslední době. Některé jsem viděla poprvé a některé jsem viděla už několikrát a pravděpodobně jsou dost známé, ale možná je někdo z vás nezná. Jistota je jistota.

All of My Heart (Dom pre dvoch)


Život mladej kuchárky Jenny Fintleyovej náhle zmení smer, keď zdedí vidiecky dom a zistí, že ho musí zdieľať s kariérou posadnutým obchodníkom z Wall Street - Brianom Howellom. Brian chce dom čo najskôr predať, ale Jenny má v pláne ho zrenovovať a premeniť na ubytovacie zariadenie poskytujúce nocľah s raňajkami. Keď však Brian stratí svoju prácu a nemá kam ísť, tak sa s Jenny nasťahuje do domu. Spočiatku sa tieto protiklady vôbec nepriťahujú, ale ich pocity sa začínajú meniť, keď zistia, že musia pracovať bok po boku, aby dali do poriadku svoj novonadobudnutý domov...

Na tenhle film jsem náhodou narazila na Doma a do puntíků splnil moje očekávání. Děj je naprosté klišé, není nic co by vás překvapilo a když se to tak vezme, tak v příběhu nejde skoro o nic jiného než o vztah hlavních hrdinů. Když se člověk nudí, tak to jako oddechovka špatné není, ale nesmíte od toho čekat nic originálního ani překvapivého.Prostě klišé romantický film.


No Reservations (Koření života)


Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. 

Divila bych se, kdyby vám tento film nic neříkal, ale dát jsem ho sem musela. Opět je to romantický film okořenění střední dávkou klišé, ale dá se tu najít i nějaký podtext. Nejedná se tu pouze o vztah hlavních hrdinů. Opět to není nic světoborného, ale na deštivé podzimní odpoledne to jde.

Inside Out (V hlavě)


Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou

Po dlouhé době jsem se mrkla i na animák, který zrovna dávali na HBO. Přiznám se, že jsem od toho čekala víc. Nemůžu říct, že by byl film úplně špatný, po grafické stránce je podle mě dobrý (mějte na paměti, že o grafice toho moc nevím), ale příběh mi přijde nudný a nezajímavý. Animáky jsou pro lidi v každém věku, ale tenhle by asi potěšil spíše děti. Jisté poselství to sice má, ale třeba pro mě narozdíl od dětí dost bezvýznamné.


Veškeré anotace jsou zkopírované ze stránky csfd.cz

12 komentářů:

  1. Film Koření života viděla a velmi - velmi se mi líbil. V hlavě jsem také viděla a nijak mě nezaujal, nuda. Ale All of My Heart (Dom pre dvoch) jsem neviděla a ani jsem o něm nečetla, možná časem až nebudu mít na co kouknou se kouknu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koření života jsem viděla už několikrát, tak možná proto z něj nejsem nadšená tolik jako dřív, ale pořád je to skvělý film :)
      Souhlas. Jsou mnohem lepší animáky.
      Zatím to dávali jen na slovenském programu, tak nevím, jaká je šanc,e že na něj naeazíš...

      Vymazat
  2. Tak Dům pro dva vůbec neznám a ani mě to nějak zvlášť neláká. Koření života jsem viděla a i když tyhle filmy moc nemusím, tak se mi líbil.
    Jakožto milovník animovaných filmů jsem potěšena, že tu vidím V hlavě :D ... skvělej film :) ... jako já to teda tvrdím o všech animákách, ale tak to je jedno :D prostě je super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kyž nic nedávají je to dobré, ale jinak...
      Koření života je vážně skvělý film :)
      Podle mě jsou i lepší... i když v poslední době animáky docela zanedbávám :(

      Vymazat
  3. Kromě prvního filmu jsem viděla všechny co si představila. Musím říci, že se mi oba dva moc líbili i když od filmu V hlavě jsem čekala malinko víc ale film Koření života je milý a klidně se na něj podívám víckrát. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem od V hlavě čekala mnohem víc... snad další animák, který uvidím bude lepší :)

      Vymazat
  4. Prvý film som nevidela, takže si možno pozriem, zvyšné som videla a páčili sa mi, najmä V hlave :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsou špatné, ale od V hlavě jsem jednoduše čekala víc...

      Vymazat
  5. Koření života jsem viděla asi před rokem a upřímně už si to moc nepamatuji, ale vzpomínám si, že se mi to docela líbilo.
    V hlavě mám co nejdříve v plánu, tak jsem na to zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na oddych je to dobré :)
      Ve vlastním zájmu od toho moc nečekej :(

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)