21. 9. 2016

Seriálová hodinka #1

Toto je tedy historicky první seriálová hodinka. Je to významný okamžik a nebyla jsem si jistá, které seriály pro tuto chvíli vybrat, především kvůli tomu, že jich sleduji tak moc. Přemýšlela jsem, jestli to mám zaměřit jen na jeden žánr nebo sem mám dát jen nějaké seriály, které už jsou ukončené, ale nikdy mě neomrzí. Nakonec jsem plánování hodila za hlavu a vybrala jednoduše seriály, které mě v tu chvíli napadly. Snad se vám budete první část líbit a pokud byste chtěli, abych příště napsala k seriálům něco, co vám tu chybělo, tak napište a uvidím, co s tím půjde udělat.

Dead of Summer - 1. série


Děj se odehrává v 80. letech, v době letních prázdnin, když je volno od školy. Příběh je zasazen do kempu Clearwater, na první pohled idylického letního kempu na středozápadě USA. Jeho návštěvníci zažívají první lásky, první polibky... a první vraždy. Temná a dávná mytologie Clearwateru se probouzí a to, co mělo být původně zábavné léto, se rychle změní na noční můru. 

Nic podobného jako Dead of Summer jsem ještě neviděla. Je to opravdu originální a nemáte nejmenší tušení, co se stane v další minutě. Navíc se tu neřeší jen příběh jednoho léta, ale i životní příběhy hlavních postav. V každém dílu se díky flashbackům dozvídáme příběh jednoho z nich. Většinou flashbacky moc nemusím, ale k tomuhle seriálu se hodí. 

Musím říct, že ten název rozhodně souhlasí a právě proto se mi seriál tak moc líbí. Což by někomu mohlo znít divně, ale je to tak. Je to zajímavé, záhadné, nadpřirozené a nechybí zde vraždy. Podle mě je to opravdu úžasný seriál a pokud vás zaujal, můžu vám ho jen doporučit. 

Nejsem si jistá, jestli bude druhá série, ale jestli ano, doufám, že bude stejně tak úžasná jako ta první. A pokud nebude, tak nevadí. Tahle končila dost jasně.

Lucifer - 1. série


Lucifera už nebaví být nejvyšším pánem pekla, je znuděný a nešťastný. Rozhodne se proto rezignovat na svou funkci a nechá se strhnout krásou, leskem a lákavou šíleností města Los Angeles. Zde zažívá chtěnou akci a dobrodružství, když pomáhá místní policii trestat kriminálníky.

Vždycky jsem měla ráda všechny postavy, které mají pověst zloducha.. No a seriál o Luciferovi, pánovy Pekla, který si vzal dovolenou a prochází se v našem světě? Tomu jednoduše nejde odolat, zvlášť když se podíváte, jak Lucifer vypadá.

Ale uznávám, že Luciferův vzhled není to hlavní... i když je důležitý. Lucifer je spojení fantasy a detektivního žánru a tohle spojení jednoduše miluji. Navíc je celý tenhle seriál hrozně moc vtipný. Hlavně Luciferovi hlášky. Je opravdu zajímavé sledovat, jak se Lucifer adaptuje v našem světě a jak ho to mění. I když ne úplně, Lucifer zůstane Luciferem a jeho úkolem je trestat hříšníky.

Pokud máte rádi humor, zločin a nadpřirozeno, můžu vám seriál s klidným srdcem doporučit. Je to doopravdy úžasný seriál a kdybych se nemusela jakmile dopíšu tento článek učit, tak bych se hned vrhla na první díl druhé série. Ale bohužel to bude muset počkat do pátku... ale aspoň si ho v klidu vychutnám, protože Lucifer za to opravdu stojí.

Scream Queens - 1. série


První série: Sesterstvo Kappa na Wallace University, v jehož čele je zábavná a zároveň nemilosrdná Chanel Oberlin, je ohroženo životem zničenou děkankou Cathy Munsch, jejíž cílem je změnit školní systém. A aby toho nebylo málo, po kampusu řádí maniak v obleku školního maskota Red Devil, který pokračuje ve vraždách, jež začaly před 20 lety...

Původně jsem se na Scream Queens dívat nechtěla, ale pak jsem zjistila, že v něm hraje Emma Roberts a rozhodla jsem se dát seriálu šanci a rozhodně toho nelituji.

Sice by to mělo být něco mezi hororem a komedií, ale mě to přijde jen jako komedie. Je tam tedy opravdu mnoho vražd (vážně nevím, proč se mi seriály s vraždami tolik líbí), ale všechno je to spíše v humorném duchu. Takže pokud chcete horor, pustě si raději Texaský masakr motorovou pilou.

Ale jako komedie je to opravdu perfektní seriál pro odreagování. Není jediný díl, kdy jsem se nezasmála. Navíc až do konce nevíte, kdo je skutečně vrah. Já jsem měla hned několik tipů, ale časem se ukázalo, že jsem se u každého mýlila. Takže humor, záhada a překvapení.


Veškeré anotace jsou zkopírované ze stránky serialzone.cz

8 komentářů:

  1. Tak mám takový dojem, že ten první seriál jsem viděla jen prvních pár dílů a nebavil mě.
    Kdežto Lucík :D to je jedna z mých mnoha závislostí :D hned po prvním díle jsem si ho zamilovala :D A nejvíc miluju jeho "Oh Please, I'm Immortal."
    No a Scream Queens to mě zas až tak nebavilo. Byla jsem na to dost zvědavá, ale nic moc. Nakonec jsem teda dokoukala celou první řadu, ale nejsem si moc jistá, jestli chci vidět druhou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda :(
      Lucík je prostě nej, nej, nej a nej. Mám dojem, že kvůli tomuhle seriálu bude peklo za chvíli přeplněné :D
      Řekla bych že ta druhá... no zatím byly jen dva díly, ale pokud se ti nelíbila první, tak druhou bych nedoporučovala už vůbec.

      Vymazat
  2. Dead of Summer jsem neviděla, ale rozhodně vypadá zajímavě.
    Lucifera mám moc ráda, je to skvělý a humorný seriál.
    Scream Queens tajké zatím neznám a ani mě moc neláká.
    Každopádně jsem dnes našla alespoň jeden typ na seriál. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu ho jen a jen doporučit :)
      Lucifera nejde nemít rád :)
      Původně mě taky nelákal, ale pak jsem to zkusila a začalo mě to bavit :D Ale je pravda, že jsou mnohem lepší seriály :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. To je škoda, podle mě to stojí za to. I když každá asi máme trochu jiný vkus :)

      Vymazat
  4. Tak že o prvním seriálu jsem ani neslyšela ale zní zajímavě, rozhodně to zkusím. Tajemno a vraždy můžu. =D
    Lucifer? Je bombastický jen jsem se zasekla na prvních dílech ale to se dožene.
    A Scream Queens chci vidět. Taky protože tam hraje Emma a taky Ariana. A celkově takovéto seriály můžu. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě :D Navíc je to docela krátké, tak ti to ani nezabere moc času :)
      Lucifera naprosto miluji. V momentě kdy jsou titulky všeho nechávám a jdu koukat :D
      Pobaví tě to :) Ariana tam bohužel moc dlouho nebyla :(

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)