2. 10. 2015

Maleficent

Název: Zloba - Královna černé magie
Původní název: Maleficent
Žánr: Fantasy
Země: USA
Délka: 97 minut
Rok: 2014






Maleficent je příběh, ve kterém figuruje Šípková Růženka, ale je to ten skutečný příběh. Ne ten, který všichni známe. A já pohádky jednoduše miluji. Nejradši mám tedy předělávky, ale když je to pohádka z úhlu, ze kterého ji nemohu znát, taky neodmítnu.

Hodně jsem se na Maleficent těšila. Stačilo jen vidět pár ukázek a už jsem tušila, že se mi to bude líbit. Jistě, mohla jsem se splést. Přeci jen se to stává často. Jenže ukázky byly tak dokonalé, že by mi to nikdo nevymluvil.
Maleficent vložila víru v člověka Stefana. Ten ji však zradil a ona zahořkla. Byla rozhodnutá se mu pomstít za to, jak jí ublížil. Když se mu narodí dcera, prokleje ji kletbou, kterou může zrušit jen polibek z pravé lásky, protože věří, že nic takového neexistuje.



Maleficent není zlá, je jen zrazená. A já její chování naprosto chápu. Když člověku někdo ublíží, nemůže čekat, že se jen usměje a nechá to být. Zvlášť, když mu sebere něco, na čem mu záleží. Maleficent v tomhle příběhu není padouch, je to oběť.

Stefan je mocichtivý blázen. Ať mu záleží na čemkoliv, bez mrknutí oka to zahodí, aby se dostal k moci. Jde si za cílem a je jak slepý. To by většinou byla obdivuhodná vlastnost, ale v tomhle případě za to platí vysokou cenu. Kousek rozumu a citu v něm sice zůstal, ale to všechno je zahnáno někam do kouta jeho osobnosti touhou po moci.

Růženka je milá a laskavá. Nevidí to špatné, vše vidí v dobrém světle. Někdo by řekl, že je naivní a možná trochu i je. Ale jelikož je to pohádka, je podle mě opravdu tak nezkažená, že nezná zlo a proto ho ani neočekává.

Příběh působil skutečně hlavně díky skvěle vystihnutému prostředí. Maleficentino království působí opravdu zlověstně a nedobytně. Ale zároveň má v sobě jisté kouzlo. Ostatně jako veškeré krajinky v tomto filmu. Působí opravdu pohádkově.

I když jsem se na Maleficent těšila a pohádky mám opravdu ráda, klasická Šípková Růženka nepatří Jak se budí princezny. Od  té doby se všem podobám Růženky vyhýbám. Jenže téhle jsem se nevyhnula a jsem za to ráda. Je to opravdu zajímavý a skvěle zpracovaný film, který stojí za to. mezi mé oblíbence. Není to tím, že bych proti tomu příběhu něco měla, ale je to kvůli tomu, jak skončila pohádka 

6 komentářů:

  1. Musím se přiznat, čekala jsem od toho trochu víc ... ale jinak to nebylo vůbec špatné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Maleficent byl pěkný film. Takový ponurý ale jak si řekla, tak krajina přes to všechno měla své kouzlo. =)

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle film se mi líbil opravdu moc. Už jsem ho viděla víckrát a je to opravdu krásně zpracované.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, už je to dlouho, co jsem jí viděla, ale líbila se mi, je velmi pěkně zpracovaná a líbí se mi, že to nakonec se zlomením kletby bylo jinak, než v klasické pohádce.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak na tohle se musím konečně také podívat, mám to stažené, pořád si říkám, kdy už na to kouknu, ale pokaždé dám přednost něčemu jinému. Snad se k tomu brzo dostanu, i když tohle říkám poslední dobou o všem :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)