28. 9. 2015

Řetízek se sovičkou

Druhá objednávka ze stránky postovnezdarma.cz mi přišla hodně brzy. Aby také ne, když byla na skladě a nemusela chodit až z Číny. A nejspíš díky tomu byla objednávka i pěkně zabalená, dokonce s nápisem křehké. Ale hlavně jsem se do balíčku nemusela dobývat půl hodiny.

Jak už vám nejspíš došlo z titulku článku, objednala jsem si náhrdelník se sovičkou. Sovy mám hodně ráda a nejen proto, že je to trend a vypadají hodně dobře, ale také proto, že je to takový symbol Athény, bohyně moudrosti.


Když jsem sovičku vytáhla z obálky, byla jsem naprosto nadšená. Vypadala skvěle. Sice měla trochu
neupravené pírka, ale ta se srovnala hned, jak jsem ji vyndala z toho průhledného obalu.

Já jsem vlastně sovičku úplně poprvé viděla v balíčcích Knihobita. A už tehdy mě okouzlila a hrozně moc jsem ji chtěla, ale vůbec nikde nebyla k nalezení. Až pak zasáhla náhoda a já ji objevila na stránce poštovného. Netřeba říkat, že jsem neváhala. Takovou úžasnou věc jsem si nemohla nechat ujít.

Celá sovička je ve zlaté barvě a oči má z modrých kamínků. Sice nosím spíše stříbrnou, ale jak už jsem řekla, téhle sově nešlo odolat. Navíc mám dojem, že i kdyby byla ve stříbrné, stejně bych si vybrala zlatou. Tělo sovy je vlastně tvořeno kovovými pírky, a jak je jich víc na sobě, vypadá to doopravdy dobře. Dává to sovičce nádech skutečnosti.

Přesto, že jsem ze sovičky nadšená, našla jsem bohužel pár špatných vlastností. Jako první jsem si všimla ohnutého pírka, ale mám dojem, že zrovna tohle byla chyba České Pošty. Nejspíš je ani nápis křehké je nezastavil, aby se k balíčku chovali jako ke kusu hadru. Ale naštěstí je udělána z celkem měkkého materiálu, takže to šlo lehce narovnat.

Horší už to bylo se zapínáním. I když je řetízek, na kterém je sova pověšená tak akorát dlouhý, byl tu
problém se zapínáním. Několik minut po tom, co jsem sovičku vybalila, se mi z ní řetízek vyhákl, jelikož to bylo nedovřené. A sice se mi to podařilo opravit, ale trvalo to docela dlouho.

A nakonec jedna chyba na kráse. I když to zdálky není vidět, tak je jeden kamínek menší než ten druhý. Právě tohle mi vadí ze všeho nejvíc. Z dálky to možná není vidět, ale při bližším zkoumání je každému jasné, že má rozdílně velké oči.

Abych to nějak shrnula. Většina nedostatků se dala napravit, i když je pravda, že by rozhodně bylo příjemnější, kdyby nebyly. S okem toho bohužel moc nenadělám, ale zase to není nijak závratně velký rozdíl ve velikosti. Rozhodně ji kvůli tomu nebudu nechávat doma. Vypadá skvěle a bude mi dobře ladit s černým oblečením. Určitě ji co nejdříve vezmu na oblet města.

6 komentářů:

  1. Sovička je naozaj krásna! :-) Tiež mám doma dve podobné sovičky, jednu modrú s pierkami a jednu zlatú :-) Sovičky sú skutočne skvelými doplnkami :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně já mám i s touhle náhrdelníky tři a mám i tři páry náušnic s nimi :) A mám vyhlídnuté další :D

      Vymazat
  2. Ta sova je skutečně krásná. :) Ale teď jsem trochu zmatená... ona byla i v Knihobitovi? Mám dojem, že tam byla jiná...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... oni tam byly dvě. V některých balíčkách byla tahle a v některých ta druhá.

      Vymazat
  3. Tak tahle sovička je naprosto nádherná :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)