6. 9. 2015

Můj ne tak sladký život

Název: Můj ne tak sladký život
Původní název:
Spisovatel: Rachel Harris
Žánr: Román
Počet stran: 296
Nakladatelství: CooBoo






Obálka není ošklivá, ale není to to pravé ořechové. Jednak se mi zdá, že se vůbec nehodí k předchozím dvou, které jsem si jen tak mimochodem zamilovala. Pak mi vadí obličej, který je tam seříznut. Jsou různé způsoby, jak seříznout obličeje, ale zrovna tenhle se úplně nepovedl. Nepůsobí to zrovna nejlepším dojmem. A jako poslední mám výtku k šatům. Nejsou ošklivé, naopak. Ale na obálku jsou moc výrazné, chtělo by to něco světlejšího.

Po přečtení knihy Mé sladké šestnácté století jsem se do série zamilovala. Dychtivě jsem vyhlížela druhý díl a ještě dychtivěji ten třetí. A to čekání bylo naprosto úmorné, ale nakonec, jsem se dočkala.

Cat má skvělý život. Má milou macechu Jennu, skvělého kluka Lucase a svoji sestřenku Alessandru z minulosti. Jenže je to dcera slavné herečky Catheriny , která dělá jeden skandál za druhým. Když se najednou objeví a veřejně oznámí, že má pro svou dceru velké překvapení sešle na sebe i na svou dceru pozornost fotografů, o kterou Cat vůbec nestojí. A i když se ve své matce už hodněkrát zklamala, snaží se jí dát další šanci. Otázkou je, jestli ji využije.

Autorčin styl psaní se ani v nejmenším nezměnil. Neměla jsem tedy jediný problém se začíst. Jako obvykle mě kniha vtáhla do sebe. Co ale bylo novinkou je střídání pohledů. První díl byl z pohledu Cat, druhý z Alessandrina pohledu, kdežto tento díl je z Catina i Lucasova pohledu. Není to špatně, naopak je tu díky tomu možnost poznat příběh z více úhlů pohledu. Kompletněji. Ale mít první dva z jednoho pohledu a v posledním díle to změnit se mi zrovna dvakrát nezamlouvá.

Cat si drží lidi dál od těla, ale v případě své matky se odtažitost hroutí. Chce jí věřit a tak nevidí fakta, která má přímo před sebou. Je zaslepená. A nejen v případě své matky, ale v případě svého kluka.

Catherina je dokonalý obrázek celebrit, které tak nenávidím. Je to ženská, které nejde o nic jiného než o slávu. A já nepochybuji o tom, že kdyby kvůli ní měla zabít vlastní babičku, udělala by to.

Alessandra se pořád ještě přizpůsobuje 21. Století, ale už se necítí tak nesvá jako v minulé knize. Je šťastná. Má skvělý život, úžasného kluka a sestřenku. Ta jí ale dělá docela starost.

Lucas je úžasný kluk, který se snaží za všech okolností stát při Cat. Jenže se bojí, že ho okolnosti od Cat oddělí. Nehodlá se však vzdát a bojuje za to, aby s ní mohl zůstat.

Z prvních dvou dílů jsem byla nadšená, ale bez téhle bych se klidně obešla. Přijde mi, že předchozí knihy měly pořádnou zápletku, ale tahle ji jaksi postrádá. Je to, jako kdyby někdo popisoval něčí život a ne vyprávěl příběh. Předvídatelné. Můj ne tak sladký život je určitě ta nejslabší kniha ze série.

Sice se mi líbila, ale opravdu by bylo lepší, kdyby neexistovala. Chápu, že tím autorka chtěla celou sérii ukončit, ale vybrala pro to špatný námět. Buď to měla vzít z jiného konce anebo to nechat jen u dvou dílů.

K prvním dvěma dílům se určitě vrátím. Zapsaly se do mého srdce a pochybuji, že to nějaká jiná kniha dokáže vymazat. Ale tento díl si asi nepřečtu. Nebo vlastně přečtu. Když už budu číst znovu první dva díly, přečtení třetího mi nic neudělá. Ale být to samostatná kniha, vážně bych se do ní nehrnula.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)